Julekonsert i Stavanger Konserthus

Julekonsert i Stavanger KonserthusDato: 18. desember 2022

Klokkeslett: 18:00 – 19:20

Sted/adresse: Stavanger Konserthus / Sandvigå 1, 4007 Stavanger

Ekstra informasjon julekonsert i Stavanger:
To hus tett i tett: Det nye konserthuset i Stavanger er tegnet av Ratio Arkitekter og rommer blant annet en orkestersal, flerbrukssal, restaurant og kafé samt flere barer. Bygget består av to komplementære volumer i glass og i betong. Glassvolumet har en åpen, transparent, robust og fleksibel karakter. Det røde betongvolumet er lukket og mer forfinet og endelig i sin utførelse. De to bygningsdelene huser henholdsvis flerbrukssalen og orkestersalen og er uavhengige konstruksjoner som akustisk sett er isolert fra hverandre. Dette muliggjør at man kan kjøre konserter i begge saler samtidig, uten at det går ut over lyden i den enkelte sal. Glassvolumet inneholder publikumsfunksjoner som foaj., billettsalg, kafé, restaurant og bar. Volumet rommer ogs. flerbrukssalen, en fleksibel sal som skal brukes til alle former for forsterket musikk, men også til opera, dans, brassbandkonserter, akustisk musikk og banketter.

Varm humor og skikkelig fin julestemning er garantert når The Nordic Tenors inviterer til julekonsert i Stavanger. Konserten bygger på det tradisjonelle julerepertoaret, og kjenner vi tenorene rett blir det mye humor også. At de gjester oss før jul har etter hvert blitt en tradisjon, og noe vi vet mange publikummere setter pris på. Med seg på scenen har de også sin eminente pianist Øystein Lund Olafsen.

Arr. Nordic Moments as Julekonsert i Stavanger

Mer om tenorene: www.nordictenors.no

Julekonsert i Kirken

Opplev magien av julen på årets julekonsert: En feiring av tradisjon og musikk

Julen er en tid for glede, fellesskap og musikk. En av de mest elskede og tradisjonelle måtene å feire denne høytiden på er ved å delta på en hjertevarmende julekonsert. Julekonserten er en begivenhet som forener mennesker i glede og samhørighet, og den gir oss muligheten til å komme i den rette julestemningen. La oss utforske verden av julekonsertene, deres betydning, historie og hva du kan forvente når du deltar på en.

Hva er en Julekonsert?

En julekonsert er en musikalsk forestilling som vanligvis holdes i løpet av den festlige juleperioden. Denne typen konserter presenterer et variert utvalg av julesanger, inkludert tradisjonelle julesanger, populære juleslagere og noen ganger til og med nykomponerte julesanger. Konsertene kan inkludere en rekke musikalske stiler, fra klassisk og kirkekor til jazz, pop og rock. Noen ganger kan de også inkludere teatralske elementer som skuespill eller dans.

Historien bak julekonsertene

Julekonsertens historie går tilbake flere århundrer. Denne tradisjonen har røtter i kirken, der kor og musikere fremførte spesielle julesanger for å feire Jesu fødsel. Et av de mest kjente eksemplene på denne tradisjonen er «Juleoratoriet» av Johann Sebastian Bach. Etter hvert spredte julekonsertene seg fra kirken til konsertsaler og andre offentlige arenaer.

I dag er julekonsertene en integrert del av julefeiringen i mange kulturer over hele verden. De gir en flott mulighet for musikere, sangere og artister å dele sitt talent og spre juleglede til et bredt publikum.

Hva kan du forvente på en julekonsert?

Når du deltar på en julekonsert, kan du forvente en magisk opplevelse som tar deg med på en musikalsk reise gjennom julens mest ikoniske sanger. Her er noen av de elementene du kan glede deg til:

  1. Variert repertoar: Julekonsertene inkluderer vanligvis en variert samling av julesanger, fra klassiske hymner som «Stille Nacht» og «O Holy Night» til moderne juleslagere som «All I Want for Christmas Is You.»
  2. Talentfulle artister: Du vil få muligheten til å høre talentfulle musikere, sangere og kor som gir liv til julemusikken med lidenskap og ferdighet.
  3. Felles sang: Mange julekonsertarrangører oppfordrer publikum til å synge med på kjente julesanger, noe som skaper en følelse av fellesskap og samhørighet.
  4. Visuelle elementer: Noen julekonsertproduksjoner inkluderer vakre visuelle elementer som lysdisplays, dekorasjoner og til og med skuespill for å forsterke julestemningen.
  5. Mulighet for veldedighet: Noen julekonsertarrangører donerer en del av inntektene til veldedighet, noe som gjør det til en flott måte å spre godhet og hjelpsomhet i julesesongen.

Finne din julekonsert:

For å finne julekonsertene som passer for deg, kan du søke på nettet ved hjelp av nøkkelord som «julekonsert i [ditt område],» «julekonserter 2023,» eller «julekonsertbilletter.» Dette vil hjelpe deg med å finne informasjon om lokale arrangementer og kjøpsalternativer.

Så, om du er på utkikk etter en unik måte å feire julen på, bør du vurdere å delta på en julekonsert. Det er en uforglemmelig opplevelse som vil fylle deg med juleglede og inspirere deg til å dele kjærlighet og glede med andre i denne spesielle tiden på året. Så kom i julestemning og opplev magien av julen på årets julekonsert!

Nettsidene er under oppdatering